Basketball Vereniging Oegstgeest

Informatie over BVO

De geschiedenis van BV Oegstgeest

Over de leeftijd van BV Oegstgeest kan getwist worden. In 1979 is BVO officieel als zelfstandige vereniging opgericht en geregistreerd bij de notaris. Maar de club is feitelijk gestart in september 1972.

De eerste jaren maakte de basketbalclub nog deel uit van SC Oegstgeest, het tegenwoordige VV Oegstgeest, die ook een volleybalafdeling had. De grote animator hierachter was Bob Soet, de secretaris van SC Oegstgeest. Bij hem thuis nam een groep van vijf jongens in mei 1972 het besluit om de club op te richten. Eén van die jongens was Peter de Wekker. Hij schreef hierover het volgende: “Het was het initiatief van vijf jonge leden van voetbalvereniging Oegstgeest, die er een beetje genoeg van hadden dat er telkens wedstrijden vanwege de weersomstandigheden werden afgelast”.

Op 8 september 1972 werd de allereerste basketbaltraining gegeven door Jon Hilgers, een student van het CIOS, aan 8 zeer enthousiaste en gedreven jonge basketballers. Bijna een jaar later werden er 3 teams ingeschreven voor het competitiejaar 1973/1974: 2 jongensteams en 1 herenteam. Vanaf het begin werden de wedstrijden van BV Oegstgeest gespeeld in de Apollohal. Dit duurde voort tot in 2009 De Cuyl werd geopend en BVO verhuisde naar de deze nieuwe sporthal.

De laatste jaren is BV Oegstgeest sterk gegroeid. Heren 1 en 2 komen uit in het rayon, net als dames 1. We hebben daarnaast nog enkele gezelligheidsteams die in competitieverband meedoen. En er zijn zowel voor de heren als de dames diverse recreatieve trainingsgroepen. In de jeugd hebben we in nagenoeg alle leeftijdsklassen één of meer teams, en zelfs voor de allerkleinsten hebben we een ieniemienieteam. Er is ook een G-team, dat wekelijks een balletje gooit. En onze talenten kunnen uitkomen in een bolwerkteam, een samenwerkingsverband met BS Leiden.

De club is de loop van de jaren uitgegroeid tot een levendige vereniging met meer dan 250 leden! En om aan alle onduidelijkheid over onze leeftijd een einde te maken: in 2014 heeft BVO haar 35-jarig bestaan gevierd.

© Basketball Vereniging Oegstgeest 2015