Sportlink van start in 2017-2018

07 September
2017

Nieuws van de NBB: SportLink en het Digitaal Wedstrijd Formulier

De Nederlandse Basketball Bond heeft deze zomer het softwarepakket vervangen door SportLink. In potentie maakt dit het plannen van wedstrijden eenvoudiger, informatie toegankelijker en meer individueel gericht via de basketball app.

Helaas kent een nieuw systeem ook aanloopproblemen. De bond en het bestuur werken er hard aan om die allemaal op te lossen, maar nog niet alle wensen zullen verwerkt zijn voor de start van de competitie op zaterdag 16 september.

We merken ook dat er veel wijzigingen zijn. Zelfs nog voor het eerste speelweekend. Volg dus de site wat vaker en installeer de app. Verder houden we jullie op de hoogte via de nieuwsbrief of de mail.

Basketball.nl App

Download de app nu via: https://www.sportlink.nl/basketball-nl/ Je kunt de App (mobiel) voor zowel Android als IOS downloaden. Zodra je email adres bij ons in het systeem staat, heb je toegang tot je wedstrijd-, taken- en team-informatie. Leden zonder eigen e-mailadres kunnen de App enkel als toeschouwer gebruiken. Je kunt als ouder wel het team van je kind als favoriet volgen. Vanaf U14 wordt je bij BVO ingedeeld voor tafelbeurten, het is handig wanneer we dan jouw eigen mailadres hebben zodat je het hele overzicht van wedstrijden en taken in de app kan zien.

Een mailtje naar leden@bvoegstgeest.nl is voldoende om je gegevens aan te vullen.

Kun je zelfstandig in de app dan kun je ook je foto aanpassen, maar let op! Deze wordt ook gebruikt voor de digitale spelerspas. Deze moet voldoen aan de eisen van een pasfoto. Ben je niet herkenbaar in beeld, dan kun je wellicht niet deelnemen aan wedstrijden…

Het Digitaal Wedstrijd Formulier

Een ander gevolg is dat we dit seizoen starten met een digitaal wedstrijdformulier. Dat betekent het einde van de plastic spelerskaart en sheets en het begin van tablets in de sporthal. Via onderstaande link pagina is steeds meer info terug te vinden. Bekijk de video’s goed, je krijgt er bij ons in de hal en bij tegenstanders mee te maken!

Jammer genoeg kunnen we niet echt oefenen, dat betekent dat we bij de eerste wedstrijden zowel een sheet zullen invullen als de tablet gaan gebruiken. Aan de hand van de ervaringen begeleiden we vervolgens iedereen in het gebruik van het wedstrijdformulier via de app op de tablet.

Meer info en de instructievideo’s op https://www.basketball.nl/nbb-organisatie/nieuws/sportlink

Daarnaast heeft basketbalvereniging de snipers een duidelijke instructie gemaakt: https://www.basketball.nl/media/sportlink/Digitaalwedstrijdformulier-DeSnipers.pdf