BV Oegstgeest XU12-1 en MU14-2 Kampioen!

22 April
2018

Bijna ongeslagen zijn de jeugdteams XU12-1 en MU14-2 kampioen geworden in het seizoen 2017-2018.

De mannen van XU12-1 zijn Kampioen in de Afdeling derde klasse B

Hier wist alleen het meidenteam van BS Leiden op de laatste speeldag nog een stok in de spaken van het vliegwiel naar het kampioenschap te steken. Met Floris, Benjamin, David, Nigel, Sander, Jack, Alex, Bardia, Jesse, Pepijn, Casper, Teun en coaches Jo en Tijmen kan terug gekeken worden op een geweldig seizoen met veel hoogtepunten.

Op deze mooie dag in Leiden had de onderlinge derby alle ingrediënten van een kampioenswedstrijd, terwijl dat kampioenschap bij aanvang al niet meer op het spel stond. De meiden van Leiden gaven de gasten van Oegstgeest 3 cm ruimte, de mannen gaven 30 cm weg. Zeker topscoorder bij BS Leiden Safa had daar genoeg aan. 22 van de 46 punten rolden uit haar handen…

Het collectief van BV Oegstgeest had daar onvoldoende een antwoord op. Zelfs Sander kon met zijn 150e 2-punter van dit seizoen er weinig aan doen. Super dat er op het eind de felicitaties waren voor beide teams, dubbel feest!

De MU14-2 zijn Kampioen in de Afdeling 5e klasse B

De MU14-2 wonnen zaterdag de laatste reguliere competitiewedstrijd. Basisspelers Diek, Dimitri, Huub, Merijn, Paul, Raphael, Sasha en Sijm hebben met coaches Sebastiaan en Adam een geweldige basis gelegd voor dit kampioenschap. Als klein team met 2 net begonnen spelers en wat blessureleed konden ze gelukkig rekenen op een steeds weer wisselende ondersteuning.

Dat er met zoveel in- en uitvliegende spelers toch een sterk collectief stond bewijst deze dik verdiende titel.

De overige jeugdteams

Er moeten nog een paar uitgestelde wedstrijden gespeeld worden.. De VU14-1 zijn zeker van hun derde plaats. Er moet nog gespeeld worden tegen de nummer 1 met verlies van rechten, maar de nummer 4 heeft inmiddels een niet meer te overbruggen achterstand. De verschillen waren klein bij de meiden, er was lang zicht op een kampioenschap. Helaas is die kans verkeken in twee keer twee punten.. we zoeken nog meiden die dit team komend seizoen willen versterken!

Ook de MU14-1 staan op een meer dan verdiende derde plaats. De progressie in de 2e helft van het seizoen was groot. Het jonge eerstejaars team met drie U12-spelers wist het de nummers 1 en 2 nog knap lastig te maken.

Een mooie promotie voor de MU18-1 naar de 2e klasse halverwege het seizoen. Dat de tegenstanders soms een maatje te groot bleken zag je niet eens altijd terug in de verschillen. Het werd BS Leiden in de derby nog knap lastig gemaakt en tegen DAS werden zelfs 2 wedstrijdpunten gepakt.

De MU18-2 wisten te stunten door een wedstrijd van de nummer 1 te winnen. De invalspeler van U16 stond daar dapper tegenover een speler met een baard die bij U22 had kunnen spelen..